Kan det blive en hjemmefødsel?

Forældres LUXUS behov i 2016

Var igår i mødergruppe sammen med en masse andre mødre både flergangs mødre og en enkelt tredjegangs mor, og vi fik præsenteret to lister en som hed “Need to have” og en som hed “Nice to have” og blev overrasket over hvor meget ligegyldigt sundhedsplejesken havde skrevet på under “Need to have” så jeg besluttede mig for at lave en liste og tage med næste gang med hvor lidt man virkelig behøver self ville jeg ALDRIG rette mig efter den da jeg jo også har en del luxus behov men mange af de ting man køber til baby i dag er jo et luxus behov vi som forældre har fået os igennem årene.

For hvis man skære det helt ud i pap og virkelig tænker primitivt og alternativt kan man klare sig for utroligt lidt hvor ens barn ikke mærker forskel og vil trives lige så godt som alle andre børn med en masse overflødige ting,

Efter en del råd fra veninder/familie og i en eneklt gruppe er min ALTERNATIVE “Need to have” liste sådan

10-15 Sæt tøj

20-30 Gylpeklude

20-40 Stofbleer – Eller Engangsbleer

50-80 Vaskeklude – Eller Engangsskumklude

D-Dråber (Fra 14 dage gammel)

Babydyne + Sengetøj

Termometer

4-8 Par Ammeindlæg

(Hvis man fravælger barnevogn ville det være en god ide og have en Slynge/vikle til at transpotere barnet rundt)

Jeg har dog selv købt Tremmeseng, barnevogn, vikle og en masse andre ting som ikke er på listen men hvis man tænker sig lidt om og virkelig tænker primitivt er de ting jo ikke nødvendige da man jo bare kan bære sit barn rundt og fx lade barnet ligge og sove i forældrenes seng 🙂

Men da jeg blev færdig med denne liste kom jeg virkelig til at tænke over hvor “dyrt” det egtenligt er at blive forældre i 2016/2017 da man jo skal købe en masse ting som vores oldremødre og bedstemødre slet ikke brugte dengang da de ikke var opfundet, og syntes man skal tænke over hvad man rent faktisk behøver for man gør det virkelig til en “dyr” ting at bliev forældre – Ikke sagt at jeg ikke ville bruge de penge på det baby skal have for self vil jeg det, men man kan jo gøre det for 1000-2000 kr Max hvis man vælger ikke at købe en masse overflødigt og tænker lidt alternativt samt køber det man nu end skal have brugt 🙂 – Har fx en masse ting fra Lia var lille som jeg vil bruge til min søn, men som jeg i dag ikke kunne finde på at købe igen da jeg egtenligt ikke syntes det var en nødvendighed da jeg stod med en baby i armene <3

Som sagt ville jeg ALDRIG kunne leve for så lidt som der står på listen men syntes afligevel man skal tænke over hvor lille min liste er iforhold til mange af de andre lister man kan finde på nettet, og så måske kombinere dem for man behøver jo ikke gå i ekstremerne som min list men man behøver jo heller ikke bruge alt for mange penge på ting som egtenligt blot er et luxus behov til forældrene 🙂

IMG_2592

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kan det blive en hjemmefødsel?