Fantastisk dag

Hjemmefødslen af Novah

10271620_1760951810804467_4195521020761133588_n

Søndag D 20 Marts, står mig og Lia op som på en helt almindelig dag, spiser morgenmad og hygger med Anne og Lotte, kan godt mærke jeg er helt enormt træt den dag så jeg kontakter min far for at høre om han ikke kan tage Lia i et par timer så jeg kan få sovet lidt.
Han henter så Lia hjemme hos mig ved en 11 tiden og jeg får lov at sove lidt. De kommer tilbage omkring 15.30 og vækker mig hvor jeg står op og føler mig helt udhvilet og frisk igen, kort efter jeg vågnede begyndte jeg at få ret slemme plukveer som faktisk bare tager til i løbet af eftermiddagen, men de var ikke i nærheden af at føltes som veer så jeg tog det stille og roligt med at kontakte de mennesker der skulle være med ved fødslen.
Eftermiddagen og Aftenen går og Lia bliver puttet som sædvanlig kl 19.30 hvor hun selv ytre ønske om at komme i seng. Omkring klokken 20.00 kontakter jeg min mor og vi snakker frem og tilbage og hun beslutter hun vil komme i aften (selvom jeg syntes det var noget pjat for jeg havde altså ikke veer) hun vil så gerne have jeg kontakter min private jordemoder Birgit så det gør jeg og vi aftaler hun skal komme forbi lige og tjekke hvad der er sket, hun kommer omkring 20.30 og hun vurdere jeg cirka er 1 Cm åben, og ikke er i aktiv fødsel. –
Birgit kontakter så min tilrettelægger Sarah og siger at de ikke skal skynde sig med at komme og de lige skal stå Stand by lidt endnu 🙂 – Birgit køre hjem og kort efter begynder veerne virkelig at nive og kan godt nok mærkes, jeg trisser lidt rundt i min lejlighed alene og venter på min mor skal ankomme, hun ankommer ved en 21tiden hvor jeg igen begynder at tage tid på mine veer som nu kommer rimelig regelmæssigt 2-4 min imellem dem og vare cirka 30 sek (Men påstålige mig mener stadig at det ikke var veer)
Vi slapper bare af derhjemme til omkring midnat hvor jeg bliver overtalt af min mor til igen at kontakte Birgit,min private jordemoder,om at hun nok snart skulle komme og undersøge mig igen for nu gjorde de altså ondt. – Birgit kontakter så Sarah og Ali (tilrettelægger og fotograf) og nu går det op for mig at ventetiden endelig er overstået jeg ville snart blive mor igen til en helt fantastisk lille dreng <3
Ca 00.30 kommer Birgit og undersøger mig igen og vurdere jeg cirka er 3-4 cm åben, Birgit ringer igen til Sarah og Ali og siger de nok skal køre lidt hurtigt hvis de skal nå det da jeg jo er andengangsfødende og det lige pludselig kan gå meget stærkt.
Jeg ligger lidt i sofaen med veer mens Birgit pakker sine ting ud, er lidt ude og gå rundt i stuen samt er i bad et par gange under mine veer.Min mor og Birgit finder musik (Rasmus seebach) og stearinlys frem for at skabe den der hyggelige stemning som jeg ønskede til min hjemmefødsel, selvom jeg ikke er med til at skabe det og ikke registrere det 100% så fornemmer jeg stadig den der hyggeligt stemning og den stille musik imellem mine veer <3 – Og simpelthen en fantastisk oplevelse, så meget bedre end på sygehuset, vil til hver en tid vælge hjemmefødsel igen <3
Timerne går så småt, Sarah og Ali kommer omkring kl 02.20 og skynder sig igang med at filme, og selvom jeg har haft min skepsis med at de skulle med til min fødsel skal de have så meget ros for at være der og være til så meget hjælp som de var uden at være ivejen.Skal jeg have flere børn og er jeg stadig med i serien vil jeg da helt klart overveje at de skulle med igen, slet ikke noget jeg ville være afvisende overfor efter denne fantastiske oplevelse. Og så især det med at jeg har hele mine fødsel på video, (Glæder mig sindsygt meget til at se den)
På et tidspunkt er der næsten 10 minutter mellem mine veer og min fødsel er desværre ved at gå i stå og er stadig kun de der 4 cm åben som jeg også var til at starte med da Birgit kom, – Birgit lader mig heldigvis få lidt ro i (så vidt jeg husker en times tid) hvor jeg kan få sovet lidt uden de helt vilde veer (SKØNT) men da der stadig desværre ikke er sket mere omkring klokken 5.00 og morgenen vælger hun at tage vandet (Var jeg næsten klar over ville ske da det også skulle tages med Lia) da hun langt om længe får mig til at ligge mig om på ryggen som jeg absolut ikke ønskede får hun taget vandet 🙂 – Og nu ville hun så have mig op at gå eller i det mindste op at stå men jeg ville da ihvertfald INGEN steder jeg ville blive på min dejlige bløde sofa og have ondt 😀 – men vi kommer frem til den plan at jeg står op og går i bad for at få lidt mere gang i fødslen.! – Jeg går i bad og står så op og halvsover i brusebadet utrolig træt og udmattet og gider faktisk ikke mere 🙁 – Da jeg lige pludselig ikke får en helt almindelig Vee, kan mærke det presser voldsomt nedad og kommer vist også med nogle rimelig høje klynk for både min mor og Birgit kommer ud næsten med det samme og beder mig komme ind i sofaen igen da hun gerne lige vil undersøge hvor meget jeg har åbnet mig nu.! – jeg kommer langsomt ind mod stuen og cirka halvejes derind udbryder jeg “Jeg vil have en kejsernit lige nu” hvilket jeg naturligvis ikke kan få XD – men jeg kommer da ind i stuen efter 1 kraftig vee mere på vej derind, og Birgit vurdere hurtigt jeg er 10 Cm åben (YAY NU MÅ JEG ENDELIG FØDE MIN PRINS)
De første 2 presseveer jeg får i min sofa gør helt enormt ondt da Birgit også prøver at lirke hans hovede forsigtigt ud så jeg ikke sprækker så meget (Kommer vist også til at slå hende et par gange Undskyld sødeste Birgit) – Men efter de første par presseveer kommer vi ind i en rytme hvor hun ikke skælder ud mere og jeg ikke slår mere og så går det faktisk okay med at samarbejde syntes jeg, imellem 2 presseveer kommer jeg pludselig i tanke om klokken og finder ud af klokken er 05.30 og udbryder “FUCK så vågner Lia snart”
Og det har åbenbart givet mig de sidste kræfter. Da hovedet så kommer ud føler jeg en ENORM lettelse da det pludselig ikke gør så ondt mere,da det værste nu er overstået,heldigvis 😉 – Novah begynder allerede at Skrige da hans hovedet kun lige er ude (Virkelig underlig oplevelse) – Men da den næste vee kommer tager jeg selv fat i ham og trækker ham op til mig, helt vild fantastisk oplevelse selv at hjælpe min lille dreng ud og op på min mave og ligge med ham på mig og høre hans vejrtrækning for første gang og mærke hans varme mod min krop, samt høre ham skrige for allerførste gang <3
Kort efter fødslen kan jeg mærke han jeg har meget ondt i maven (mere end jeg havde med Lia) så jeg føler bare for at klippenavlestrengen. For at få den moderkage ud hurtigst muligt da den gjorde ondt, Så Birgit finder klemmer og saks frem og jeg klipper selv navlestrengen <3 – Hun prøver at få moderkagen ud men det vil den bare ikke,så hun lader den sidde lidt i håb og at den slipper.Kort efter,imens jeg ligger der på sofaen og slapper af,kommer min far over og vækker min store pige som har sovet igennem hele fødselen <3 – Hun kommer ind og ser sin lillebror for første gang, det at se hendes hovede var simpelthen fantastisk <3 – Man kunne se hun var så overvældet/overrasket over at lillebror nu var kommet ud, hun var så slot af ham for første øjeblik af, og han har allerede nu fået så mange kysser og krammer af sin storesøster <3<3 – Jeg er en meget stolt mor til 2 <3
Men den der moderkage vil bare stadig ikke ud, så Birgit vælger efter lidt over en time at kontakte falck og sige de skulle hente mig for jeg skulle altså på sygehuset og få den taget ud,/ (Skide pisse lorte Øv) der går rimelig lang tid før de kommer og vi når at aftale med min søde tilrettelægger Sarah at hun aflevere Lia i vuggestue den morgen da vi ikke havde andre muligheder (Millioner mange gange tak smukke) – Da falck mændene kommer siger jeg farvel til min lille prins som køre med min mor og Birgit og går også ind og kysser og krammer min store pige farvel som er inde på værelset og lege sammen med Sarah <3 – og vi går så stille og roligt ned af trapperne ned mod falck bilen for at trille ind mod Kolding sygehus :/
Da jeg endelig kommer ned og ind i bilen syntes der er virkelig langt :O – kan jeg mærke der er noget der ikke føltes normalt føler virkelig jeg bløder meget, men de siger det ikke er så slemt men det tror jeg altså ikke helt på for kan virkelig mærke jeg bløder meget og kan mærke det helt oppe på min ryg :-O – Det føltes ikke normalt, vi køre i evigheder føltes det som om 🙁 Da jeg kommer ud af ambulancen er det første jeg siger “Hvor er min dreng henne” dette husker jeg dog slet ikke jeg har sagt – Det næste jeg husker er at jeg er på fødegangen hvor der står nogle og vil undersøge mig og har virkelig mange smerter, men ryger ind og ud af bevistheden, hvilket er klart med et blodtryk 65/34 hvilket er meget lavt 🙁 – Jeg ryger Akut på operations bordet hvor de også med besvær kæmper med den dumme moderkage som bare ikke vil slippe :/ – men de får den da ud og jeg kommer på opvågningen.! – NOK DET VÆRSTE STED JEG HAR LIGGET I MIT LIV!!!
Da jeg vågner ligger jeg helt alene på en stue på et sygehus jeg ikke kender, aner ikke hvad der er sket eller ikke sket og værst af alt,aner ikke hvor min lille dreng er henne, – da der kommer en sygeplejeske (tror jeg det er) spørger jeg hende hvor min dreng er og så det værste svar “Øhh det ved jeg ikke” og så går hun hurtigt igen :O – at ligge der nybagt mor uden sin lille guldklump i armene var simpelthen så meget Dejavu at jeg bryder helt sammen i gråd, over alt der der lige var sket og at det mindede mig så meget om dengang jeg mistede Lia, det hele blev simpelthen for meget for mig lige der, mens jeg ligger helt grædefærdig kommer lægen over og kigger til mig og siger “Det er ikke så slemt” hvor jeg bare tænker du kender ikke min forhistorie og hvilket Kaos der er i mit hovede Lige nu 🙁 – Efter ca 1 time til halvanden kommer min mor, Birgit og min dejlige dreng heldigvis op til mig igen <3 – kan ikke huske så meget af hvad vi snakker om men kan huske jeg syntes det var utrolig dejligt de var der på skift så jeg ikke var alene og der var nogle jeg kendte og følte mig tryk ved <3 – Bliver efter 2 timers tid,vil jeg tro,kørt over på barsles afdelingen hvor jeg stille og roligt kommer til hægterne igen.Den første dag var jeg en smule små svimmel,men ellers havde jeg det godt, og det var helt fantastisk endelig at have min dreng ved mig igen <3 – får en portion blod om aftenen (250-300 Ml) og igen dagen efter får jeg to portioner (500-600 Ml) oplevelsen på Barselsgangen var en rimelig positiv oplevelse.Selvom det ikke lige var det jeg havde drømt om, bliver heldigvis udskrevet dagen efter,så jeg kan komme hjem og være familie sammen med min datter inden hun skulle på påskeferie ved sin far. <3
Min hjemmefødsel gik 100% som planlagt havde den mest perfekte fødselsoplevelse jeg kunne ønske mig, bare virkelig øv at den dumme moderkage ikke ville ud. – Men vil 100% til hver en tid vælge hjemmefødsel igen.De sage på sygehuset at det ikke var hjemmefødselns skyld det gik som det gik.Der havde ikke været forskel på hvad der skete efterfølgende om det havde været hjemme eller på sygehuset.

1914104_1761560307410284_3263021796840684332_n

Novah

46 Cm lang

2590 Gram

21-03-16

Kl 05.45

10389472_1760951737471141_2186730202680074499_n 10491163_1761252514107730_8671258017090651879_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Fantastisk dag